Katsuobushi and #migrants’ life.
Katsuobushi are Dried fish which typically shaved and steeped in water to make #Dashi, The foundation stock to Japanese cuisine. It is Made by Multiple time Drying and fermenting #skipjacktuna fish. Skipjack Tuna is a Migratory Fish in Japan coastal Water. This Fish Filleted into three pieces. Then simmer to set the proteins before cooling down. with Traditional method with strict quality control Everything followed by. Cutting, Boiling, Deboning, Smoking.
जपानच्या समुद्रात मायग्रेटेड होऊन हा मासा जेव्हा येतो तेव्हा त्याला पकडून त्यावर प्रचंड सोपस्कार करून त्याला ठोकळ्यासारखे बनवले जाते. यात काटे काढण्यापासून ते अनेकदा स्मोक दिला जातो.त्यातील ओलावा काढून, तासून सहा महिने दिव्यातून जातात. मला हे रूपक स्थलांतरित लोकांसाठी वापरावंसं वाटतं. Comfort zone च्या बाहेर दुस-या समुद्रात जाऊन राहणारी स्थलांतरित लोक्स. त्यांचा परदेशातील संघर्ष.
#culturetrip #sulawriteshttps://www.linkedin.com/pulse/katsuobushi-%E9%B0%B9%E7%AF%80-sula-%E0%A4%B8-%E0%A4%B2%E0%A4%95-%E0%A4%B7%E0%A4%A3-
Cross Cultural Cognitive biases, Observations about People, places, food, behavior, social science, adjustments, rituals, and many other aspects about Br-azil ,In-dia Ja-pan- BRINJA with Little China! Written By Sulakshana Waradkar
Katsuobushi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popular choice
Working Woman and Biases
#workingwomen #biases संसदरत्न सुप्रिया सुळे यांनी समाजकारण सोडून स्वयंपाक घर सांभाळावं. तीच त्यांची कर्मभूमी मानावी असं जाहिर...
-
असाई या wonder fruit wonder food बद्दल बोलले नाहीतर मी ब्राझिलियन म्हटली जाणार नाही. असाई हे एक पाम फ्रुट आहे. उन तापलं की समुद्र किनारी ...
-
#workingwomen #biases संसदरत्न सुप्रिया सुळे यांनी समाजकारण सोडून स्वयंपाक घर सांभाळावं. तीच त्यांची कर्मभूमी मानावी असं जाहिर...
-
What Does Life look like when you don't clear your UPSC? No regret. You move on with Plan B in your career. I did . It...
No comments:
Post a Comment